Twaróg wiejski Jakość z Natury Carrefour

Twaróg wiejski Jakość z Natury Carrefour

Powstaje w wyniku połączenia skrzepu mlecznego z bakteriami kwasu mlekowego. Dzięki temu nie tylko uzyskujemy pożądaną konsystencję i smak produktu, ale również właściwości prozdrowotne. Twaróg produkowany jest w mleczarni ekologicznej, jest wolny od zanieczyszczeń i środków konserwujących.

  • Głównym składnikiem twarogu jest pełnowartościowe białko, składające się z aminokwasów egzogennych (takich jakie powinniśmy dostarczać z pożywieniem, bo nasz organizm nie jest w stanie sam ich wytworzyć). Aminokwasy te są niezbędne do syntezy (produkcji) białek ustrojowych, potrzebnych do budowy komórek, są m.in. składnikiem enzymów oraz hormonów.
  • Jednym z ważniejszych aminokwasów obecnych w twarogu jest lizyna, która pozytywnie wpływa na układ nerwowy, ułatwia koncentrację, wzmacnia pamięć, redukuje zmęczenie a także jest istotna w profilaktyce chorób układu krążenia (przeciwdziała miażdżycy) oraz działa przeciwnowotworowo.
  • Twaróg jest niezwykle bogaty w witaminę B2 (ryboflawinę), która jest niezbędna w wielu podstawowych procesach metabolicznych – odpowiada za prawidłowy stan błon śluzowych oraz włosów, a także gojenie się ran. Najczęstszymi objawami niedoboru witaminy B2 są zajady, łuszczące się i pękające usta oraz wypadające włosy.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły
Inspiruj się naszymi przepisami i gotuj po cesarsku!

Potrawy z dodatkiem twarogu!

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły