Baton bezglutenowy FRUPP CELIKO

Baton bezglutenowy FRUPP CELIKO

Batony owocowe często wybierane są przez nas na szybką przekąskę. Warto wybierać batony bez sztucznych substancji konserwujących oraz barwników. Zdecydowanie powinniśmy jednak unikać żywności z dodatkiem syropu glukozowo-fruktozowego oraz tłuszczu palmowego.

  • baton frupp jest niskoenergetyczny (zawiera około 37 kcal), jego podstawowym składnikiem są liofilizowane owoce oraz dodany naturalny cukier. Owoce są bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który wypełnia żołądek powodując uczucie sytości na dłużej, a także wspomaga pracę przewodu pokarmowego.
  • są źródłem witamin, głównie witaminy C, A, E oraz składników mineralnych takich jak potas, żelazo czy fosfor. Owoce zawierają substancje antyoksydacyjne - działające ochronnie na organizm człowieka, zapobiegają występowaniu chorób zapalnych, nowotworów czy chorób układu krążenia.
  • może być spożywany przez osoby chore na celiakię oraz z alergią na gluten, ponieważ są pozbawione tego składnika. Po batony nie powinny natomiast sięgać osoby chore na cukrzycę czy insulinooporność ponieważ, pomimo niskiej zawartości kalorii, są źródłem łatwo przyswajalnego cukru.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły