Jogurt kozi Rians

Jogurt kozi Rians

Jogurt kozi jest bogatym źródłem białka, wapnia, potasu i fosforu. Stanowi doskonały zamiennik dla mleka krowiego i jego przetworów. Jogurt kozi ma charakterystyczny smak, ale pasuje zarówno do owoców, pełnoziarnistych płatków, jak i jako dodatek do sosów czy zup.

  • Jest produktem lekkostrawnym, mimo wysokiej zawartości tłuszczu, w porównaniu z jogurtem krowim. Osoby z alergią na mleko krowie najczęściej dobrze się czują po spożyciu produktów z mleka koziego, w tym jogurtu.
  • Wysoka zawartość wapnia oraz dobra przyswajalność tego składnika mineralnego, pomaga w prawidłowej budowie mocnych i zdrowych kości oraz zębów. Wapń chroni przed występowaniem osteoporozy, dlatego produkty bogate w ten składnik powinny być szczególnie uwzględniane w diecie osób starszych, zwłaszcza kobiet – które mają większą tendencję do powstawania tej choroby.
  • Jogurt kozi dostarcza także znacznej ilości fosforu który, oprócz tego że wspólnie z wapniem wpływa na budowę kości (jego niedobór może powodować osteomalację – rozmiękanie kości), bierze także udział w przewodzeniu impulsów nerwowych oraz utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły
Inspiruj się naszymi przepisami i gotuj po cesarsku!

Wprowadź ser kozi do Twojej kuchni

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły