Jogurt owczy RIANS

Jogurt owczy RIANS

Jogurt owczy jest produkowany z mleka owczego, w składzie ma także dodatek żywych kultur bakterii. Mleko owcze w porównaniu do mleka krowiego jest bogatsze w składniki mineralne, witaminy, a także białka i tłuszcze. Ze względu na skład (dużą ilość białka – kazeiny) produkty owcze, u osób z alergią na białka mleka krowiego powinny być spożywane z zachowaniem ostrożności.

  • Jogurt owczy jest bogaty w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D i E). Witamina D działa ochronnie na kości, zwiększa wchłanianie wapnia, poprawia nastrój oraz odporność organizmu. Witamina A wpływa na prawidłowe widzenie i układ immunologiczny oraz poprawia wygląd skóry.
  • Jest bogatym źródłem witaminy B12, której niedobór może objawiać się anemią (często myloną z niedoborem żelaza), jest także niezbędną witaminą w prawidłowej pracy mózgu, może zmniejszać ryzyko choroby Alzheimera oraz dolegliwości psychiczne.
  • Dostarcza znacznych ilości wapnia, który wspomaga pracę układu nerwowego oraz mięśniowego (reguluje pracę mięśni). Wpływa także na budowę kości i zębów. Dzięki obecności witaminy D jest lepiej wchłaniany.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły