Kawa inka

Kawa inka

Kawa inka to kawa zbożowa, którą mogą bezpiecznie spożywać dzieci, kobiety w ciąży, osoby z podwyższonym ciśnieniem krwi lub inne osoby, u których kofeina w ogóle lub w nadmiarze  może działać negatywnie na codzienne funkcjonowanie organizmu.

  • Kawa zbożowa jest produkowana z pszenicy, żyta lub jęczmienia, z dodatkiem cykorii. Dostarcza wielu cennych składników mineralnych (potasu, magnezu, fosforu) i witamin (głównie z grupy B). Dzięki temu zwiększa koncentrację i pamięć, redukuje stres i działa uspokajająco. Potas reguluje również ciśnienie krwi i usprawnia pracę układu nerwowego (zapobiega skurczom).
  • Jest źródłem błonnika pokarmowego – inuliny, która jest pożywką dla zdrowych bakterii jelitowych, wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, chroni przed biegunkami, a zapobiega zaparciom. Inulina zwiększa także wchłanianie wapnia do kości.
  • Kawa inka dostarcza również polifenoli – naturalnych przeciwutleniaczy, zwalczających wolne rodniki w organizmie. Wolne rodniki przyczyniają się do powstawania chorób (głównie nowotworowych) oraz szybszego starzenia się organizmu. Inka jest także niskokaloryczna, dlatego polecana jest osobom chcącym zredukować nadmierną masę ciała.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły