Oliwa Monini

Oliwa Monini

Oliwa znana jest ze swoich właściwości przeciwzapalnych. Jest ważnym elementem diety śródziemnomorskiej, stosowanej w profilaktyce i leczeniu chorób dietozależnych: otyłości, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego czy choroby niedokrwiennej serca.

  • Jest źródłem tłuszczu, jednak w przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych nie są to nasycone kwasy tłuszczowe, które działają prozapalnie i zwiększają poziom cholesterolu we krwi. Oliwa dostarcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które mają właściwości obniżające poziom złego cholesterolu LDL i podwyższają poziom dobrego cholesterolu HDL.
  • Dostarcza witaminę E. Około 10 g oliwy pokrywa mniej więcej 20% dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Witamina E znana jest ze swoich właściwości odmładzających – jest silnym przeciwutleniaczem, chroniącym skórę i cały organizm przed starzeniem się oraz powstawaniem komórek nowotworowych.
  • Jest wysokokalorycznym składnikiem diety, dlatego powinna być stosowana jako dodatek a nie podstawa codziennych posiłków. Ilość „dodanych” tłuszczów w diecie nie powinna przekraczać 3 łyżek dziennie.

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły