Z dziennika nadwornego dietetyka

Dzień po dniu sekrety cesarskiej diety
ujawnia mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna –
specjalistka w dziedzinie żywienia.

Zobacz, jakie produkty zapewniają
żelazne zdrowie i odporność.
Odżywiaj się po cesarsku!


Filtruj

FILTRUJ PORADY:

zwiń

Casarz wprowadza na salony dzienną dawkę owoców i warzyw

Sok warzywno-owocowy FITDAY

To soki w 100% wyprodukowane tylko z warzyw i owoców. Nie zawierają środków konserwujących i barwników. Mogą być bezpiecznie spożywane przez dzieci, osoby na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Dostępne są w 5 smakach, a każdy z nich daje inny efekt zdrowotny, dlatego warto sięgać po nie zamiennie.

Zobacz poradę

Układ trawienny Cesarza pracuje bez szwanku

Kolendra

Kolendra ma intensywny zapach i smak. W daniach z powodzeniem może zastąpić natkę pietruszki. Dodawana jest zazwyczaj do potraw orientalnych, ale warto nią również urozmaicić nasze tradycyjne dania typu kapuśniak, gołąbki czy klopsiki. Pasuje zarówno do mięs jak i ryb, można ją również dorzucać do zup rosołowych.

Zobacz poradę

Cesarz odkrywa nowe źródło wapnia

Rzodkiewka

Rzodkiewka jest jednym z pierwszych warzyw, które są dostępne po zimie, a jej smakiem można się cieszyć do późnej jesieni. W zależności od gleby, w której rośnie a także odmiany, będzie różniła się smakiem (bardziej łagodnym lub ostrym), wyglądem (okrągła, podłużna) oraz kolorem (czerwona, biała, zielona, czarna czy żółta).

Zobacz poradę

Cesarz wprowadza nowinki zbożowe

Komosa ryżowa

Komosa ryżowa inaczej zwana quinoa to produkt uznany przez FAO (Organizację ds. Wyżywienia i Rolnictwa Narodów Zjednoczonych) jako żywność o „wysokiej wartości odżywczej”. Mimo, iż jest rośliną liściastą, zaliczana jest do zbóż, ze względu na swoje wartości odżywcze.

Zobacz poradę

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły