35 min.
Łatwe

Blok czekoladowy z żurawiną

Składniki:

  • 100 g mrożonych malin
  • 80 g płatków kokosa
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 60 ml oleju kokosowego
  • łyżka masła
  • 100 g białej czekolady

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Blaszkę lub talerz wykładamy papierem do pieczenia. Posypujemy ją malinami, wiórkami kokosa  oraz żurawiną. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło oraz czekoladę i mieszamy, aż powstanie klarowna masa. Masą polewamy maliny i żurawinę. 

Krok 2

Całość wstawiamy na 30 min. do zamrażalnika. Przed podaniem kroimy lub łamiemy na kawałki.


„W chłodne dni nie należy się łamać! Chyba że tym pysznym blokiem z białej czekolady, z dodatkiem zdrowej żurawiny.”
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły