15 min.
Łatwe

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Składniki:

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”
Napoleon

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły