15 min.
Łatwe

Deser w słoiku z lodami, musem ze świeżych malin, mango

Składniki:

  • 4 gałki lodów waniliowych Zielona Budka
  • garść świeżych malin
  • kilka malin do dekoracji
  • mango
  • pestki z połowy granata

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Maliny miksujemy na gładki mus. Podobnie czynimy z mango. Do słoika lub pucharka wkładamy dwie gałki lodów waniliowych. Następnie dodajemy dwie łyżki musu malinowego, kilka malin oraz łyżkę pestek granata. 

Krok 2

Kolejną warstwę stanowią 2 łyżki musu z mango oraz  dwie gałki lodów waniliowych. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch dekorujemy świeżymi malinami oraz pestkami granatu.

„Oto dzieło architektów smaku! Każde piętro tego deseru wypełnia słodycz i owocowa świeżość.”
Napoleon

 

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły