40 min.
Łatwe

Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami

Składniki:

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 burgery wołowe
  • łyżka oliwy
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • pół białej papryki
  • pół pomidora
  • kilka listków sałaty
  • 3-4 plasterki ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki sera żółtego (typu cheddar)
  • 2 łyżki musztardy

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Burgery wołowe smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu ok 3-4 min z każdej strony. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, aby podpiec w nim bułki. Papryki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą, a pomidora, ogórka oraz cebule – w plasterki. Do przekrojonych bułek wkładamy po plasterku sałaty, usmażonego burgera, plasterek sera, pomidora, ogórka, cebulę, mieszankę pokrojonych papryk oraz kolejny listek sałaty. Górną część bułki smarujemy musztardą i przykrywamy nią całość.

Krok 2


„Chrupiąca bułka ruszyła pierwsza, atak przypuścił soczysty burger z serem. Gdy nadciągnęły ogórki i pomidory, już traciłem nadzieję, jednak sprytna taktyka pojmania papryki doprowadziła mnie do smacznego zwycięstwa.” 
Napoleon

Papryka biała, zielona

Oferta handlowa ważna od 12.07 do 24.07.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Hamburgery wołowe Łuków

Oferta handlowa ważna od 12.07 do 24.07.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Mamy wszystko, czego potrzebujesz

Hamburgery wołowe, papryka biała, zielona

Sprawdź w gazetce
Oferta w sklepach stacjonarnych

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły