40 min.
Łatwe

Fit batoniki do szkoły oraz pracy

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 3 łyżki orzechów ziemnych
  • 3 łyżki orzechów laskowych
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 20 - 25 małych daktyli
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 100 ml wody

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy lekko zblendowane płatki owsiane, posiekane orzechy ziemne, laskowe, ziarna słonecznika, żurawinę, kakao oraz siemię lniane. Daktyle wraz z wodą blendujemy na gładką masę i dodajemy do bakaliowej mieszanki. Następnie dodajemy roztopiony olej kokosowy i płynny miód. Mieszamy do połączenia się składników. 

Krok 2

Masę przelewamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 min., aż masa lekko się zrumieni. Po wyjęciu studzimy i tniemy na kwadratowe batoniki.

„Dzieci lubią przekąsić coś słodkiego na długiej przerwie. Niech będą to najzdrowsze zboża, nasiona i orzechy połączone w pysznym batoniku!”
Napoleon      

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły