20 min.
Łatwe

Grillowane brokuły z kozim serem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii

Składniki:

  • pół brokuła
  • 3-4 suszone pomidory marki Carrefour
  • 3 łyżki oliwy z oliwek marki Carrefour
  • 100 g koziego sera roladki
  • 50 g orzeszków pinii
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz marki Carrefour

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Orzeszki pinii podprażamy na patelni kilka minut do zarumienienia. Brokuł kroimy w poprzek na 2 cm plastry. Polewamy łyżką oliwy z oliwek i grillujemy ok. 5-8 min, aż się zarumienią. W międzyczasie  suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich łyżkę oliwy oraz octu balsamicznego. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 

Krok 2

Grillowane brokuły polewamy powstałym dressingiem, posypujemy kozim serem oraz podprażonymi orzeszkami pinii.

 

„Bycie cesarzem bywa ciężkie. W takich chwilach ordynuję moim kucharzom dania lekkie, o warzywnym charakterze.”
Napoleon

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły