20 min.
Średnie

Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 8  zielonych szparagów
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory Terra d' Italia
  • kilka kostek sera sałatkowego marki Carrefour
  • pół awokado
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Terra d Italia
  • łyżka soku z cytryny
  • garść świeżej bazylii
  • mięta, rozmaryn itp.
  • łyżka prażonych pestek słonecznika marki Carrefour
Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni ok 5 min. Następnie wlewamy ok 250 mln wody, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem  ok.13 min. Po 8 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi ( uprzednio odłamujemy grube, jasne końce). 

Krok 2

Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami koktajlowymi, pokrojonym awokado, serem sałatkowym, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z 2 łyżkami oliwy oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypujemy całość prażonymi pestkami słonecznika, świeżo mielonym czarnym pieprzem, świeżą bazylią oraz listkami mięty.

„Nie dajcie sobie dmuchać w kaszę! Zwłaszcza w jaglaną”

Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły