2,5 godz.
Łatwe

Kremowe lody bananowe

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • 50 ml mleka kokosowego
  • wafelki do lodów (opcjonalnie)

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Dojrzałe banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy do plastikowego naczynia i wkładamy do zamrażalnika na min 2 godz. Po wyjęciu, gdy są jeszcze dosyć miękkie, polewamy je mlekiem kokosowym i blendujemy na gładki krem. Ważne, aby banany były dojrzałe, wówczas nabiorą kremowej konsystencji i dodadzą deserowi słodkości. Za pomocą łyżki do lodów nakładadamy kulki do wafelków lub pucharków. 
Zjadamy od razu. 

 

Krok 2

„Trudno było uwierzyć, gdy moi kucharze zdradzili, jak prosty jest przepis tego prawdziwie cesarskiego deseru. Dlatego musiałem spróbować go jeszcze raz i po raz kolejny, aż szef kuchni oświadczył, że skosztowałem ostatniej porcji. Potwierdzam: prosty lecz wyrafinowany.”
Napoleon

 

Banany

Oferta handlowa ważna od 31.05 do 12.06.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Wafelki do lodów Magnolia 110g

Oferta handlowa ważna od 31.05 do 30.06.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Mamy wszystko, czego potrzebujesz

Wafelek do lodów, banany

Sprawdź w gazetce
Oferta w sklepach stacjonarnych

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły