20 min.
Łatwe

Lekka panna cotta z truskawkami

Składniki:

  •           200 ml mleka sojowego
  •           łyżeczka agaru
  •          2 łyżki syropu z agawy
  •          pół laski wanilii
  •          50 ml gęstego mleka kokosowego
  •          truskawki
  •          olej kokosowy

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Mleko sojowe gotujemy na małym ogniu z agarem i syropem z agawy. Cały czas mieszamy. Po kilku minutach dodajemy mleko kokosowe. Przelewamy do słoiczków wysmarowanych olejem kokosowym. Odstawiamy na 30 min. do lodówki. 

Krok 2

Połowę porcji truskawek blendujemy na gładki mus. Przed podaniem polewamy panna cottę musem truskawkowym i dekorujemy świeżymi truskawkami.

„Panna cotta jest to deser nie tylko dla panny. Także dla cesarzowej! Lekki deser ze słodkimi truskawkami zawsze wprawia moją Józefinę w wyśmienity nastrój.”
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły