15 min.
Łatwe

Lekki omlet z pomidorami malinowymi, szpinakiem, papryką i oliwkami

Składniki:

  • 3 jajka marki BIO Carrefour
  • pomidor malinowy
  • masło osełkowe marki Carrefour
  • garść szpinaku baby
  • ćwierć papryki
  • pół małej cebuli
  • 5 zielonych oliwek marki Carrefour
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • dwie łyżki miękkiego koziego sera
  • kiełki

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy posiekaną drobno paprykę oraz pokrojone oliwki. Podsmażamy całość ok. 3 min. Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i roztrzepujemy, aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Powstałą masę przelewamy na patelnię i smażymy ok. 3-4 min. W międzyczasie kroimy pomidora na drobną kostkę. Posypujemy nim omleta. 

Krok 2

Dodajemy świeże listki szpinaku, posiekaną pietruszkę oraz połowę porcji sera koziego. Zawijamy omleta z jednej strony, aby powstała koperta i smażymy pod przykryciem ok. 3-4 min. Przed podaniem posypujemy kozim serem oraz zieloną pietruszką.

„Klasyczny francuski omelette – tak prosty i lekki, a tak bogaty w smaku!”
Napoleon

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły