30 min.
Trudne

Lody kokosowo-arbuzowe

Składniki:

  • ćwiartka arbuza
  • 300 ml gęstego mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka wiórek kokosa Carrefour

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Arbuza kroimy w drobną kostkę. Następnie blendujemy go na gładki mus z dodatkiem mleka kokosowego, miodu oraz wiórek kokosa. Powstałą masę przelewamy do naczynia i zamrażamy przez 2 godz. 

Krok 2

Po schłodzeniu całość ponownie blendujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstawiamy z powrotem do zamrażalnika na kilka godzin. Podajemy w rożkach lub w miseczce.

„Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dlatego polecam lody domowej produkcji, przyrządzane ze sezonowych owoców oraz zdrowych dodatków.”
Napoleon 

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły