50 min.
Łatwe

Mini serniczki z truskawkami, nektarynkami i kruszonką migdałową

Składniki:

Spód:

  • 120 g ciastek maślanych lub owsianych
  • 40 g masła

Masa:

  • 400 g twarogu sernikowego
  • 3 łyżki budyniu malinowego
  • jajko
  • 4 łyżki cukru lub ksylitolu

Topping:

  • 100 g truskawek
  • 2 nektarynki
  • garść płatków migdałowych
  • łyżka cukru
  • łyżka masła

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Ciasteczka kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, dokładnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 150 C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej z nich wykładamy po łyżce kruszonki z ciasteczek i dokładnie ugniatamy.

Ser miksujemy z jajkiem, cukrem i budyniem. Masę przelewamy do muffinek. 

Krok 2

Truskawki i nektarynki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i układamy na masie serowej. Migdały mieszamy z cukrem i masłem. Serniczki posypujemy migdałowa kruszonką, wstawiamy na 35 min do piekarnika, a następnie wyłączamy grzanie, pozostawiając je w środku do wystudzenia.


„Sernik, i tu Was zaskoczę, pochodzi ze starożytnej Grecji i doprawdy doskonały to wynalazek! A że kulinarne rewolucje to rzecz wskazana, to w cesarskiej kuchni zrodził się niezwykły przepis na deser, z połączenia tradycji i nowoczesności. Godne polecenia pyszności!” 
Napoleon 

Nektarynki, 1 kg

Oferta handlowa ważna od 14.06 do 26.06.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Masło ekstra Łaciate 200g

Oferta handlowa ważna od 14.06 do 26.06.2017r. lub do wyczerpania zapasów.

Mamy wszystko, czego potrzebujesz

Nektarynki, masło ekstra Łaciate

Sprawdź w gazetce
Oferta w sklepach stacjonarnych

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły