30 min.
Średnie

Muffinki amarantusowe z jagodami

Składniki:

  • 50 g amarantusa ekspandowanego
  • 5 łyżek jagód goji
  • łyżka kakao marki Carrefour
  • łyżeczka cynamonu marki Carrefour
  • 2 jajka marki Carrefour
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • banan
  • łyżka oleju kokosowego

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Amarantus ekspandowany, jagody goji, kakao oraz cynamon mieszamy w dużej misce. W osobnym naczyniu widelcem rozgniatamy banana na gładką masę. Dodajemy żółtka, miód Jakość z Natury, łyżkę oleju kokosowego.

Jeżeli olej ma stałą konsystencję podgrzewamy go i w postaci płynnej przelewamy do naczynia z mokrymi składnikami.

Krok 2

Całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do mokrych składników. Suche oraz mokre składniki łączymy ze sobą.  Powstałą masę nakładamy do foremek na muffinki. Wstawiamy do piekarnika na 12-15 min. Po wyjęciu z piekarnika  posypujemy jagodami goji.

„Zarządzam przegrupowanie składników: cukier zastąpić miodem, a olej tradycyjny kokosowym. Aby Wam wyszło na zdrowie!”

Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły