30 min.
Łatwe

Nektarynki pod kokosową kruszonką

Składniki:

  • 5 - 7 nektarynek
  • 4 łyżki cukru trzcinowego Carrefour
  • 50 g masła Carrefour
  • 70 g mąki orkiszowej
  • 70 g wiórków kokosowych Carrefour
  • 150 ml mleka kokosowego

 

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Nektarynki kroimy w kosteczkę  i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy łyżką brązowego cukru. Masło rozcieramy z mąką, dwoma łyżkami cukru oraz wiórkami kokosa na kruszonkę. 

Krok 2

Kruszonką posypujemy nektarynki i wstawiamy do piekarnika na 25-30 min., aż wierzch nieco się zrumieni. W międzyczasie mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z łyżką cukru, aż zgęstnieje i powstanie kremowy sos. Polewamy nim nektarynki przed podaniem.

„Oto deser, który skruszy opór nawet osób będących na diecie. Owoce, mąka orkiszowa i mleko kokosowe – takiej kompozycji nie sposób się oprzeć!”
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły