15 min.
Łatwe

Ogórkowe łódeczki nadziewane serem gorgonzola i twarożkiem

Składniki:

  • dwa ogórki gruntowe
  • 80 g półtłustego twarogu
  • 80 g sera gorgonzola
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka miodu
  • łyżka soku z cytryny
Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Ogórki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek. W osobnej misce mieszamy ser twarogowy z gorgonzolą. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.

Krok 2

Powstałym farszem nadziewamy ogórkowe łódeczki. Posypujemy je orzechami włoskimi. Oliwę mieszamy z miodem i cytryną. Powstałym sosem polewamy łódeczki przed podaniem.

"Moi kucharze mają morze pomysłów na przekąski. Ale potrafią też ze zwyczajnych składników, jak ogórek, twaróg, jogurcik czy orzechy wyczarować niezłe kulinarne cudeńka. Jeśli chcesz być na fali, to polecam łódeczki. Wpływają na zdrowie i dają koperek energii."

Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły