15 min.
Łatwe

Sałatka z arbuzem, fetą i ziołami

Składniki:

  • 8 ćwiartek arbuza
  • 60 g sera sałatkowego Carrefour
  • 100 g obranych pistacji Carrefour
  • garść świeżej kolendry
  • kilka listków mięty

sos:

  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 2 cm korzenia imbiru
  • sok z połowy limonki
  • pieprz ziołowy
Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Aby przyrządzić sos, miód mieszamy z sokiem z limonki, startym drobno imbirem oraz pieprzem. Arbuza kroimy na kawałki i układamy je w misce. 

Krok 2

Do arbuza dodajemy pokruszona fetę oraz posiekane pistacje. Posypujemy świeżą kolendrą oraz listkami mięty. Polewamy powstałym sosem.

„Zarządzam wyprawę do Grecji w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji, a potem wielkie fetowanie – świeżych, owocowych smaków!”
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły