30 min.
Średnie

Serniczki z mango w polewie z białej czekolady

Składniki:

  • 350 g twarogu Jakość z Natury Carrefour 
  • budyń waniliowy
  • 1 jajko
  • 50 g cukru trzcinowego Carrefour
  • 150 g sera ricotta
  • mango
  • pół granatu
  • 5 kostek białej czekolady
  • listki świeżej mięty

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Do miski wrzucamy pokrojony w kawałki twaróg, ser ricotta, cukier oraz budyń. Całość blendujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy jajko i delikatnie mieszamy.  Powstałą masę przekładamy do kokilek i wstawiamy do piekarnika na 25 min. 

Krok 2

Upieczone serniczki studzimy, a w międzyczasie rozpuszczamy kostki czekolady w kąpieli wodnej. Kroimy mango na mniejsze kawałki. Wierzch serniczków smarujemy roztopioną czekoladą. Dekorujemy kawałkami mango, pestkami granatu i listkami mięty.

„Prawdziwa wielkość ujawnia się w tym, co małe. Te miniaturowe serniczki zrobią na gościach wielkie wrażenie.”
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły