15 min
Łatwe

Szparagi grillowane w plastrach boczku

Składniki:

  •          8-10 szparagów
  •          8-10 plasterków boczku
  •          10 listków szałwii
  •          łyżka oliwy
  •          świeżo zmielony pieprz
  •          łyżka startego parmezanu

 

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i układamy na talerzu. Każdego szparaga otaczamy plasterkiem cienko pokrojonego boczku, zawijając w nim listek szałwii. Czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. 

Krok 2

Szparagi posypujemy grubo mielonym pieprzem oraz oliwą. Grillujemy przez 2-3 min. z każdej strony do zarumienienia. Pod koniec posypujemy startym parmezanem.
         

„Komu zależy na czasie, ten niech wrzuci na ruszt szparagi z apetycznym boczkiem, świeżą szałwią i parmezanem. Oto wyborne danie gotowe w kilkanaście minut!” 
Napoleon

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły