20 min.
Średnie

Wiosenna sałatka z jajkiem, mozarellą i tymiankiem

Składniki:

  • 8 liści młodej zielonej sałaty
  • 8 rzodkiewek
  • 8  kuleczki mini mozzarelli marki Carrefour
  • 2 jajka marki Carrefour
  • szczypiorek
  • świeży tymianek

Sos jogurtowo-ziołowy:

  • pół opakowania jogurtu greckiego marki Carrefour
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka liści bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek Terra d'Italia
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz marki Carrefour
Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Umyte liście sałaty wkładamy do miseczki, dodajemy przekrojone na pół rzodkiewki oraz kulki mozzarelli. Następnie dołączamy ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki jajko. Wszystko posypujemy szczypiorkiem i świeżymi listkami tymianku. 

Krok 2

Do jogurtu wrzucamy starty czosnek, oliwę, zioła, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki się "przegryzły" Przed podaniem polewamy sałatkę sosem.

„Dywersyfikacja składników to podstawa zdrowej, dobrze skomponowanej sałatki wiosennej.”

Napoleon

 

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły