45 min.
Łatwe

Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym

4.8

Składniki:

4 papryki

1 cebula

400 g mielonego mięsa (wieprzowe i wołowe)

100 g ugotowanego ryżu

4 ząbki czosnku

8 suszone pomidory w oleju

15 oliwek

150 g sera feta

sól, pieprz

świeże oregano

4 łyżki oliwy

2 łyżeczki słodkiej papryki

Przepis, Krok po Kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek, oliwki, suszone pomidory i fetę drobno kroimy. Razem z ryżem wsypujemy do mięsa i całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i świeżym oregano, dodajemy oliwę.

Krok 2

Z papryk ścinamy kapelusze i wyciągamy gniazda nasienne. Nadziewamy je przygotowanym mięsem. Wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Skrapiamy papryki z wierzchu oliwą i pieczemy przez 35 minut w 200 stopniach C.

"Patrzysz i myślisz: warzywo! Próbujesz i mówisz: mięso! Papryka faszerowana mięsem to smaczny pomysł na połączenie tych dwóch w jednym daniu. Paprykowa niespodzianka ucieszy i miłośników mięsa i tych, którzy lubią być zaskakiwani." Napoleon

Udostępnij przepis FB Wydrukuj przepis PDF

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły
Drogi Użytkowniku!

Chcemy, aby korzystanie z naszej strony było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne na stronie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez Carrefour Polska sp. z o.o. (administratora) danych osobowych w celach analitycznych i statystycznych. Przez dalsze korzystanie, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, z naszej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie, uzyskać dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach w naszej Polityce Prywatności. Zobacz szczegóły