Bazylia

Bazylia

Bazylia jest bardzo łagodnym, a jednocześnie aromatycznym ziołem popularnym w kuchni śródziemnomorskiej. Zawiera wiele olejków, dzięki którym nasz organizm skuteczniej wchłania substancje prozdrowotne z jelit do krwioobiegu, dostarczając je do wszystkich komórek ciała.

  • Ma działanie przeciwzapalne, zwiększa odporność organizmu, chroni przed pasożytami, a także oczyszcza ze śluzu, działa przeciwbakteryjnie oraz przeciwbólowo – warto dodawać ją do potraw podczas choroby, co nie tylko wzmocni organizm, ale także zwiększy apetyt.
  • Reguluje działanie układu pokarmowego, ułatwia trawienie, przeciwdziała wzdęciom i łagodzi zaparcia. Wspomaga pracę żołądka i wątroby. Może być bezpiecznie spożywana przez małe dzieci, kobiety w ciąży i karmiące a także osoby z wrażliwym żołądkiem czy zespołem jelita nadwrażliwego.  
  • Zawiera także znaczne ilości beta karotenu – prowitaminy A (z niej organizm wytwarza witaminę A) oraz witaminy A, które działają ochronnie na organizm, przeciwdziałają starzeniu się oraz regulują procesy widzenia.

Udostępnij poradę FB

Sprawdź naszą aktualną ofertę promocyjną

Zobacz gazetkę

Sprawdź produkty z gwarancją niskiej ceny

Sprawdź szczegóły
Inspiruj się naszymi przepisami i gotuj po cesarsku!

Odkryj bazylię jako dodatek do wielu potraw!

Młynek elektryczny ESPERANZA

Idealny do zmielenia przypraw i wydobycia z nich aromatu!

Kup Teraz

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Szczegóły