Ciasto:
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy przyprawę piernikową, sodę oczyszczoną. Następnie wlewamy olej, syrop z agawy, mus jabłkowy, sok z pomarańczy. Całość mieszamy, aż powstanie gęste ciasto. Następnie dodajemy posiekane drobno suszone śliwki oraz orzechy włoskie. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej uprzednio olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 45-50 min.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy gęstą część mleczka kokosowego i mieszamy, aż powstanie kremowa polewa. Smarujemy nią ciasto.
Piernik wege niezbędny na świątecznym stole w Boże Narodzenie
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.